FAQ’s

Zit je nog met vragen over een permanente make-up behandeling? Hieronder vind je een antwoord op de meest gestelde vragen! Heb jij nog een andere vraag en is het antwoord hieronder niet te vinden, mail ons dan gerust!

Kan ik op voorhand zien hoe de vorm van mijn permanente make-up zal worden?

Ja, bij elke vorm van pmu, met uitzondering van deepliner, tekenen wij de vorm volledig uit. Zo zie je op voorhand hoe je powderbrows, lippigmentatie of eyeliner/designliner er zal uitzien. Hierbij houden we rekening met jouw wensen en de morfologie van jouw gelaat. Bij deepliner is het niet mogelijk om deze op voorhand te tekenen omdat deze geplaatst wordt tussen de wimperrand.

Hoe lang blijft permanente make-up?

Dit is afhankelijk van jouw huidtype. Bij een vette huid zal pmu sneller vervagen dan bij een droge huid. Voor powderbrows is dit gemiddeld 1-3 jaar, bij lippigmentatie, eyeliner en designliner 2-5 jaar en deepliner 1-2 jaar. Een jaarlijkse bijwerking wordt aangeraden om de intensiteit van de kleur optimaal te houden.

Hoe lang duurt een behandeling?

Dit is afhankelijk van welke permanente make-up u kiest.

Powderbrows duurt gemiddeld 2h-2,5h. Voor lippigmentatie of lipblush is dit 2,5h-3h. Deepliner duurt gemiddeld 60-75 minuten en eyeliner/designliner 2h-2,5h.

Deze tijdindicaties zijn voor de allereerste plaatsingen, zonder de bijwerking. Bijwerkingen kunnen verschillend zijn in tijd.

Betaal ik extra voor de bijwerking?

Wanneer u langskomt voor een volledig nieuwe plaatsing van permanente make-up dan is de bijwerking binnen 8 weken inbegrepen in de prijs. Bij de bijwerking binnen 8 weken hoef je dus niets extra te betalen.

In sommige gevallen kan een 2de bijwerking nodig zijn. Valt deze binnen de eerste 3 maanden dan betaal je voor de extra bijwerking enkel een kostenvergoeding van €50,-.

Hoe lang blijft de kleur na de behandeling donker?

Na de behandeling mag je pmu 1-3 dagen niet in contact komen water. De kleur is de eerste 3 dagen het donkerste. Na watercontact zal de permanente make-up gaan vervellen en zal de kleur lichter gaan worden.

Na de eerste behandeling zal je pmu tot 70% lichter worden, na de nabehandeling 30-50%.

Ik heb al permanente make-up van een andere pmu-artiest, kan ik dit laten bijwerken bij Beauty Boulevard?

Bijwerkprijzen zijn enkel geldig voor klanten die de eerste plaatsing hebben laten toepassen bij Beauty Boulevard. In de meeste gevallen is het noodzakelijk om de vorm aan te passen of om een kleurcorrectie toe te passen.

In sommige gevallen is het mogelijk om over oude pmu te werken, in andere gevallen is een removal noodzakelijk. Voor de mogelijke opties mail je best naar info@beautyboulevard.be en voeg je duidelijke foto’s toe van je permanente make-up, in goed daglicht en zonder make-up.

Wanneer kan ik geen permanente make-up laten toepassen?

Je kan geen permanente make-up laten plaatsen indien;

  • je zwanger bent of borstvoeding geeft in de eerste 3 maanden.
  • je hormoonzalven of andere medicatie gebruikt die de huid dunner maken, bv roaccutane. In dit geval wacht je minstens 3-6 maanden na het laatste gebruik.
  • je chemotherapie of bestralingen ondergaat of in de laatste 6-12 maanden hebt ondergaan.
  • je een diabetespatient bent. In dit geval bespreek je met je behandelende arts of je permanente make-up mag laten toepassen.

Twijfel je? Mail ons je vraag naar info@beautyboulevard.be en bespreek in geval van ziekte steeds met je behandelende arts.

Ik heb last van koorstblaasjes, kan ik dan lippigmentatie laten toepassen?

Heb je op het moment van de afspraak een koortsblaas? Dan kan de behandeling niet doorgaan. Heb je regelmatig last van koortsblaren dan kan je bij je huisarts medicatie laten voorschrijven die je voor en na de behandeling inneemt om de kans op een koortsblaas te verminderen.

Na lippigmentatie is de kans 80% groter op een uitbraak, met medicatie en de juiste nazorg verminder je het risico. Let op, een uitbraak na de behandeling kan effect hebben op het genezen resultaat.

Ik heb donkere pigmenten in mijn lippen, kan ik dit laten verlichten?

Met lippigmentatie kunnen we donkere pigmenten in de lippen verhelderen, let op dat bijna altijd een derde sessie nodig is.

Ik draag wimperextensions, kan ik dan eyeliner laten plaatsen?

Het is niet mogelijk om eyeliner te plaatsen met wimperextensions, deze dien je minstens 1 week voor je afspraak te laten verwijderen. Na de laatste behandeling kan je opnieuw wimperextions laten plaatsen na 2 weken.

Laat geen lashlift plaatsen voor je eyeliner, het plaatsen van eyeliner kan mogelijk het effect van de lashlift verminderen. Een nieuwe lashlift mag je laten plaatsen 2 weken na de laatste behandeling.