I CONCEAL volgens huidtype

Als je goed bezig bent op gebied van huidverzorging, elke dag je skinroutine netjes toepast, dan is het echt zonde als je je huid gaat afsluiten met een foundation van slechte kwaliteit. Veel make-up merken die je vind bij de parfumerie of in de drogisterij bevatten namelijk veel talk, slechte alcoholsoorten of parfum en geen huidverbeterende eigenschappen. Je zet dan eigenlijk steeds een paar stappen vooruit en weer eentje achteruit. En dat is erg jammer. De oplossing? Minerale make-up! 

De I Conceal van IMAGE Skincare is een minerale foundation en daarom gezond voor de huid. Deze foundation heeft een super dekkracht en geeft ook een mooie, healthy glow aan de huid! Door de huidverbeterende ingrediënten heeft de I Conceal heel wat voordelen! 

Hij bevat een minerale zonnefilter met factor 30, extra bescherming dus tegen UV-A en UV-B stralen! Daarnaast bevat hij ook verzachtende, kalmerende en herstellende ingrediënten. Zeer geschikt dus voor gevoelige en geïrriteerde huiden en bij roodheden. Ook de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd door het ingrediënt argireline, een botox-achtig effect doordat deze fijne lijntjes en rimpeltjes opvult. Dankzij het ingrediënt salicylzuur heeft deze foundation ook een anti-bacteriële werking en kan hij perfect gebruikt worden bij acné-gevoelige huiden! 

Wil je liever een natuurlijke dekking? Meng de I Conceal dan met je dagcrème, zo krijg je een BB-effect. Liever een meer matte finish? Meng dan met de I Prime Blur Gel. Deze primer draag je liefst ook altijd onder de I Conceal, zo blijft je make-up gegarandeerd de hele dag mooi zitten. Je kan de I Conceal gewoon aanbrengen met je vingertoppen, zorg dan zeker dat je altijd eerst je handen wast, met een sponsje of de Flawless Foundation Brush van IMAGE Skincare voor de perfecte dekking.

De juiste kleur

De I Conceal is verkrijgbaar in 6 verschillende tinten. Je kiest jouw geschikte tint op basis van je huidtype op de Fitzpatrick-schaal. 

 

 

HUIDTYPE 1 heeft meestal zeer licht blond of roodkleurig haar, heeft (meestal) sproetjes en de huid is zeer licht (ivoorkleur of rozig) en heeft een koele ondertoon. De oogkleur is meestal blauw of groen. Dit huidtype verbrand zeer snel en bijna altijd in de zon wordt nooit bruin. 

Een voorbeeld van huidtype 1 is bijvoorbeeld Lindsey Lohan of Nicole Kidman. Porcelain is de geschikte tint I Conceal. 


HUIDTYPE 2 heeft een lichte huid met warme ondertoon. en blond of donkerblond haar. Soms heeft dit huidtype ook sproetjes. Blauw, blauwgrijs of groen is de meest voorkomende oogkleur bij dit huidtype. De huid verbrand vaak in de zon maar wordt wel langzaam bruin. 

Blake Lively en Taylor Swift zijn beide een voorbeeld van huidtype 2. De geschikte tint I Conceal is Natural. 


HUIDTYPE 3 heeft een lichte of lichtgetinte huid met een beige ondertoon die soms verbrand in de zon maar wel snel bruint. Elke haarkleur kan voorkomen bij dit huidtype maar meestal is het donkerblond tot bruin. Ook elke oogkleur komt voor bij dit type maar meestal is het donker van kleur. 

Julia Roberts en Natalie Portman zijn voorbeelden van huidtype 3. De ideale tint I Conceal is Beige. 


HUIDTYPE 4 is een lichtbruine of getinte huid die amper verbrand in de zon en die snel bruin worden. De haarkleur en oogkleur zijn meestal donkerbruin maar ook andere kleuren kunnen voorkomen. Latijn-amerikaanse of aziatische huiden zijn vaak huidtype 4. 

Eva Longoria en Kim Kardashian zijn voorbeelden van huidtype 4. De ideale tint is dan Suede. 


HUIDTYPE 5 is een gebruinde huid met vaak een gele en warme ondertoon. Sproetjes komen bijna nooit voor bij dit huidtype. Dit huidtype verbrand zelden in de zon maar wordt heel snel en gemakkelijk bruin. De haarkleur is meesta donkerbruin tot zwart en oogkleur donkergroen, lichtbruin of donkerbruin. 

Beyonce of Halle Berry zijn een voorbeeld van huidtype 5. De ideale tint I Conceal is dan Toffee.


HUIDTYPE 6 is een donkerbruine tot zeer donkerbruine huid die nooit verbrand in de zon maar ook bijna niet bruint. De haarkleur is meestal zwartbruin of zwart. De oogkleur is altijd bruin of donkerbruin.

Naomi Campbell en Oprah Winfrey zijn voorbeelden van huidtype 6. De I Conceal tint Mocha is dan ideaal.


Kom je er niet uit welk huidtype jij precies bent of weet je niet goed welke tint kiezen? Stuur gerust een mailtje naar info@beautyboulevard.be of maak een afspraak voor make-upadvies!